A REVIEW OF קטרקט

A Review Of קטרקט

A Review Of קטרקט

Blog Article

קטרקט תת-קפסולרי אחורי – זהו קטרקט שמגיע כתוצאה מנדידה של תאים למעטפת האחורית של העין. קטרקט זה נדיר יותר, אולם הוא מטריד במיוחד ומפריע מאד לראייה. התלונה השכיחה ביותר בקרב הסובלים מקטרקט זה הוא סנוור, במיוחד בשעות היום.

תסמינים נוספים יכולים לכלול: הופעת "הילות" אור מסביב לעצמים בוהקים, סינוור, פגיעה בראיית צבעים, רגישות לאור חזק, או לחלופין קושי בראייה לילית וקושי בקריאה (או צורך בתאורה בעת קריאה). לקריאה נוספת, ניתן לפנות למאמר התסמינים להופעת קטרקט.

זהו סוג הקטרקט המאפיין חולי סכרת, חולים במחלות דלקתיות של העין ומטופלים בתרופות סטרואידליות, אם כי יכול להופיע גם בשאר האוכלוסייה.

לרוב, קטרקט מסוג זה מתקדם באיטיות רבה, ובנוסף, הוא אינו סימטרי, כלומר הוא יכול להופיע ברמה חמורה יותר בעין אחת, ואילו בעין השנייה להיות חלש.

העדשות עדיין אינן יעילות במאה אחוז. בחלק מהחולים יש נטיה להסתנוורות, וכן קשיים בראיה מקרוב, מה שבכל זאת מצריך שימוש במשקפיים. נקודת החולשה הבולטת ביותר של העדשות החדישות היא שאינן בסל התרופות, וכנראה שזוהי הסיבה לכך שהתבקשת להוסיף תשלום. בהצלחה ד"ר קרן גלרון - אינפומד

האבחון נעשה בידי רופא עיניים מומחה המאבחן את רמת העכירות בעדשת העין. לאחר ההחלטה על ביצוע הניתוח יעבור הלקוח את הבדיקות הבאות:

המדריך למתחיל בחירת רופא סיפורי הצלחה רופאים נבחרים ציבורי מול פרטי הסימפטומים שאלות ותשובות עלויות קטרקט בלייזר סיכונים וסיכויים

שימו לב: לקבלת טלפון ופרטי הרופאים המבצעים ניתוח קטרקט לחצו כאן

הסימנים להיפרדות רשתית הם הופעה פתאומית של הבזקי אור או כתמים זעירים ש"מרחפים" בשדה הראיה וכמובן ירידה בראייה.

כמו כן, לא ניתן במסלול הציבורי, לקבל עדשות פרימיום מולטיפוקליות ללא תשלום. העדשה שמסופקת היא עדשה חד-מוקדית ("מונופוקלית") . (להסבר נוסף על סוגי העדשות השונות בניתוח קטרקט – ראה כאן).

גובה ההחזר מהביטוח משתנה בהתאם לפוליסה האישית ואינו אחיד, ולא כל הרופאים נמצאים בהסדר עם כל הביטוחים הפרטיים. חלק ממסלולי הביטוח כוללים ניתוחים במסגרת ההסדר בלבד כך שיש השתתפות עצמית קבועה אך ניתן לבחור מנתח מרשימת הרופאים.

בדיקת העין לקראת הניתוח תיערך על ידי הרופא המנתח ותכלול הערכה של חדות מנתח קטרקט הראיה, מצב הקטרקט ובריאות שאר המבנים בעין.

דף הבית אודות יצירת קשר ניתוח קטרט בלייזר סוגי עדשות בניתוחי קטרקט שאלות נפוצות יצירת קשר

ניתוח קטרקט בלייזר אינו מתבצע בכל המרכזים הרפואיים בישראל. טרם קבלת החלטה על המרכז בו יתבצע הניתוח ו/או על הרופא המנתח, אפשר לבדוק אם המקום מחזיק מכשיר לקטרקט בלייזר, ואם הרופא נוהג להשתמש בטכניקה זו.

Report this page